Vragen kraamzorg

Ontdek kraamzorg Oummi: veelgestelde vragen en informatie

Bij Kraamzorg Oummi begrijp ik dat de periode rondom zwangerschap en de komst van een nieuwe baby veel vragen met zich mee kan brengen. Ik ben hier niet alleen om professionele kraamzorg te bieden, maar ook om al je vragen te beantwoorden en je gerust te stellen tijdens deze bijzondere fase van het ouderschap.

Mijn aandacht aan jouw welzijn gaat verder dan medische zorg; ik streef ernaar een warme en ondersteunende omgeving te creëren waarin je met vertrouwen de kraamtijd tegemoet kunt gaan. Om je op weg te helpen, heb ik enkele veelgestelde vragen over kraamzorg verzameld. Hier vind je niet alleen antwoorden op praktische vragen, maar ook inzicht in wat je kunt verwachten van Kraamzorg Oummi.

 

Waarom kraamzorg Oummi?

Voordat we de veelgestelde vragen induiken, laat me kort benadrukken waarom Kraamzorg Oummi de ideale keuze is voor jouw kraamtijd. Mijn ervaring als zorgverlener begrijpt dat geen enkele zwangerschap hetzelfde is, daarom bied ik zorg op maat die is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Bij Kraamzorg Oummi gaat het niet alleen om het leveren van zorg; ik ben hier om je te ondersteunen, begeleiden en vertrouwen te geven tijdens deze onvergetelijke reis.

Heb je specifieke vragen of wil je meer weten over mijn kraamzorg? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Bij Kraamzorg Oummi sta ik klaar om je te assisteren en je de ondersteuning te bieden die je nodig hebt tijdens deze bijzondere levensfase.

FAQ

Meest voorkomende vragen en antwoorden

Mijn declaraties bij zorgverzekeraars en administratie wordt verzorgd door “Kraammarkt”. Kraammarkt heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Raadpleeg uw zorgverzekeraar wat u precies vergoed krijgt.

Kraamzorg zit in het basispakket, uw verzekeraar zal de kosten voor kraamzorg vergoeden. Aan kraamzorg zit een eigen bijdrage vast van €5,10 per uur (2024). Afhankelijk van uw aanvullend pakket wordt deze wel of niet of deels vergoed. 
! Let op dit betreft een eigen bijdrage dit is geen eigen risico.

Vanaf 1 januari 2024 kan tot 6 weken na de bevalling kraamzorg worden geleverd in bijzondere situaties. Belangrijk om hierbij te noemen is dat kraamverzorgenden in 2024 nog steeds op basis van het huidige Landelijk Indicatie Protocol bepalen hoeveel kraamzorg iemand krijgt afhankelijke van uw situatie. Dit protocol gaat uit van maximaal 10 dagen. Dit betekent dat vrijwel iedereen tot maximaal 10 dagen na de bevalling kraamzorg kan krijgen. Totdat de sector kraamzorg een nieuw indicatieprotocol vaststelt zal, ook na 1 januari 2024 vrijwel iedereen tot maximaal 10 dagen na de bevalling kraamzorg krijgen. Uitzonderingsgevallen vinden plaats in overleg met de kraamzorgorganisatie of de zorgverzekeraar. De zorg blijft moeilijk planbaar vanwege de onmacht hierin waardoor er soms bij meerdere baby op dezelfde zorg geleverd moet worden. Bij overlappende zorgen en zorg drukte worden de uren terug gedraaid naar minder uren dan afgesproken of de minimale zorg van 3uur per dag. Uiteraard brengen wij u hiervan op de hoogte.

Nee, de verloskundige is eindverantwoordelijke voor het welzijn van moeder en kind. De kraamverzorgende heeft hier een ondersteunde rol in. Bij kraamzorg weigering kan de verloskundige het welzijn en veiligheid niet goed waarborgen. Op nadrukkelijk verzoek van de client in overleg met de verloskundige kan de kraamzorg gestopt worden op eigen risico.

Meestal krijg je van de verloskundige te horen wanneer de kraamzorg geregeld moet worden. Mijn advies is om zo vroeg mogelijk in de zwangerschap aan te melden voor kraamzorg. Vanwege het enorme tekort in de kraamzorg kunnen de plekken erg beperkt zijn in bepaalde perioden van het jaar.

Het behoort echter niet tot de taken van een kraamverzorgers om andere kinderen van of naar school te halen of brengen. Uit veiligheid en bescherming voor iedereen doe ik dit zelf dan ook niet.

Koken behoort niet tot de taken van een kraamverzorgster. Een ontbijt of lunch klaar maken daarop tegen wel.

In principe als je bij mij aanmeldt, doe ik zelf de gehele kraamzorg. Mocht ik onverhoopt niet kunnen of ziek worden heb ik uiteraard altijd goed geschoolde collega’s volgens het KCKZ die stand-by staan.

Ik machtig zelf sterk Nederlands en Engels, mijn basis Marokkaanse taal is het Berberse dialect en Arabisch beheers ik matig.

Bij het verlenen van kraamzorg worden alle niet medisch noodzakelijk lichamelijk contact vermeden. Dit geldt ook voor alle huisgenoten en bezoek. Verder was regelmatig mijn handen bij elke handeling. Buiten covid om geef ik het mannelijke geslacht geen hand vanwege mijn geloofsovertuiging. Mocht u zelf nog wensen of voorkeuren hebben mag u dit uiteraard altijd doorgeven tijdens de intake, via een email of telefonisch contact.
Je mag voor vragen altijd een e-mail sturen naar: info@kraamzorg-oummi.nl. Ik probeer dan zo snel mogelijk contact met je op te nemen, zet ook altijd even je naam en telefoonnummer erbij zodat ik je eventueel kan bellen.

Cadeaubon naar keuze t.w.v. €50,-

*Actievoorwaarden:

Meer informatie over cadeaubon

Voor vragen mag je contact opnemen met de kraamorganisatie

cadeaubon kraamzorg oummi

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.