Uitzetlijst

Baby uitzetlijst

Hieronder vindt u een lijst met benodigdheden voor de (thuis) bevalling aan het kraambed/ziekenhuis, bij het geven van borstvoeding en flesvoeding, voor het badderen en de babyuitzet.

baby uitzetlijst kraamzorg oummi

Kraampakket (meestal te krijgen via zorgverzekeraar)

Benodigdheden voor moeder

Benodigdheden die te leen zijn bij de thuiszorgwinkel (vegro – 08002887766)

Vluchtkoffer voor een ziekenhuisbevalling

Het verrichten van Tahniek (het geven van zoetigheid) bij een pasgeboren baby is een Soennah van de Profeet (vrede zij met hem). In Sahieh al-Boekhaari is overgeleverd dat toen Asmaa’ beviel van haar zoon cAbdoellah Ibn uz-Zoebayr, zij hem bracht naar de Profeet (vrede zij met hem) en hem vervolgens op zijn schoot legde. Hierop verrichtte hij (vrede zij met hem) Tahniek, deed een smeekbede voor hem en vroeg Allah om hem te zegenen.

Voor de baby in de vluchtkoffer

Tip:
Ik adviseer altijd om drie gelabelde pakketjes te maken, 1 van maat 50,  1 van maat 56 en 1 van maat 62. Label deze zichtbaar zodat alle zorgverleners of mantelzorg de spullen gemakkelijk terug kunnen vinden afhankelijk, van het gewicht van de baby zal de maat bepaald worden.

Verder wat er nog thuis nodig is

Baby uitzetlijst

Tip:
Ik adviseer je om alle babyartikelen voor gebruik te wassen (zonder gebruik van een wasverzachter) i.v.m. fabrieksstoffen/bacteriën.

Bij het geven van kunstvoeding

Bij het geven van borstvoeding

Cadeaubon naar keuze t.w.v. €50,-

*Actievoorwaarden:

Meer informatie over cadeaubon

Voor vragen mag je contact opnemen met de kraamorganisatie

cadeaubon kraamzorg oummi

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.