Intake

Intake kraamzorg

Na de aanmelding voor kraamzorg volgt er een intake gesprek. Deze intake wordt tussen de 30e-34e week van de zwangerschap ingepland. Afhankelijk van de situatie wordt er bepaald of de intake thuis of telefonisch zal plaatsvinden. Tijdens de intake kunnen er al veel vragen, mogelijkheden en behoefte besproken worden. Met deze informatie zal ik de zorg zoveel mogelijk hierop afstemmen. Deze afspraken worden vastgesteld in het online zorgdossier die je zelf ook kunt inzien.

Bij een eerste kind/zwangerschap vindt de intake altijd thuis plaats.

Het aantal uur van de kraamzorg wordt aan de hand van het Landelijke Indicatie Protocol (LIP) vastgesteld. Kraamzorg wordt uit het basispakket van de zorgverzekering vergoed. Hier staat een vergoeding voor van minimaal 24 uur en maximaal 80 uur.

Vanaf 2024 wordt de periode waarin kraamzorg kan worden ontvangen in bepaalde situaties verlengd. Momenteel is het zo dat nieuwe moeders tot 10 dagen na de bevalling recht hebben op kraamzorg. Deze termijn zal worden uitgebreid naar 6 weken na de bevalling, waardoor de zorg beter kan worden aangepast aan de individuele behoeften van de moeder en het kind.

Tijdens de thuis intake ontvang je van Kraamzorg Oummi een goodiebag ten waarde van €25,-  bij een telefonische intake krijg je deze opgestuurd.

Cadeaubon naar keuze t.w.v. €50,-

*Actievoorwaarden:

Meer informatie over cadeaubon

Voor vragen mag je contact opnemen met de kraamorganisatie

cadeaubon kraamzorg oummi

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.