Borstvoeding

Borstvoeding geven

Borstvoeding is een natuurlijke, gezonde en goede start voor jou en jou baby. Vanwege de vele antistoffen en voedingsstoffen dat borstvoeding bevat adviseer ik zoveel mogelijk moedermelk te gebruiken.

Om ervoor te zorgen dat je zo goed en kwalitatief mogelijk begeleidt wordt, volg ik jaarlijks de borstvoeding cursussen van Myrte van Lonkhuijsen volgens de protocollen van het KCKZ.

Myrte is een zeer actieve lactatiekundige die zich naast haar dagelijkse werkzaamheden als lactatiekundige, ook landelijk inzet bij de beroepsvereniging van lactatiekundigen, het opzetten van landelijke en regionale richtlijnen/protocollen en lesprogramma’s voor kraamverzorgenden en verloskundigen.

Uiteraard respecteer ik uw keus volledig mocht je geen borstvoeding willen geven. Ik ondersteun optimaal bij het begeleiden van voeding van uw baby ongeacht de voedingskeuze.

borstvoeding kraamzorg oummi

Islam en borstvoeding

Ook leert de Islam ons uit onze geliefde Quran & Sunnah (overleveringen) dat het geven van borstvoeding sterk wordt aanbevolen. In de islam hebben zowel ouders als kinderen rechten. Zo wordt het geven (en krijgen) van borstvoeding gezien als een geboorterecht. Hiermee wordt bedoeld dat het een recht is van het kind om moedermelk te krijgen.

Quran:

En de moeders zogen hun kinderen twee volle jaren. Dit is voor degene die de periode van het zogen wil vervolmaken.

De geleerden van de Permanente Commissie voor het geven van fatwa’s zeggen:

Wanneer men weet dat de borstvoeding het recht van het kind is en in zijn belang is, is het niet toegestaan om te stoppen (met het geven van borstvoeding) alvorens het vervolmaken van de periode van twee jaar als dit in het nadeel is van het kind. Het is voor de moeder toegestaan door te gaan na twee jaar met de borstvoeding als dit in het voordeel is van het kind en het hem geen schade toebrengt. Ibn ul-Qayyim (moge Allah genadig met hem zijn) zegt in zijn boek ‘Toehfat ul-Mawdoed fie Ahkaam il-Mawloed’: “Het is voor de moeder toegestaan om door te gaan met het geven van borstvoeding na twee jaar, tot de helft van het derde jaar of meer.

Cadeaubon naar keuze t.w.v. €50,-

*Actievoorwaarden:

Meer informatie over cadeaubon

Voor vragen mag je contact opnemen met de kraamorganisatie

cadeaubon kraamzorg oummi

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.